+31 85 078 33 99 info@abch.nl

ABS / EBS ventielen en modulatoren

Wij kunnen omgaan met druk!

ABS en EBS ventielen en modulatoren of Pressure Modulator Valves (PMV) worden toegepast om, op basis van informatie van bijvoorbeeld sensoren en de elektronische regeleenheid, de druk in de remcilinders te regelen.

De ventielen en modulatoren worden in het remsysteem voor de klauwen en cilinders geplaatst. Ieder afzonderlijk circuit heeft een eigen PMV om de remkracht op ieder wiel individueel te kunnen regelen. Op deze manier worden blokkerende wielen tijdens het remmen voorkomen
(ABS) en wielspin op een gladde ondergrond zoveel mogelijk gereduceerd (ASR). Dankzij deze ingrepen blijft het voertuig stabiel als er geremd wordt.

Air Brake Company Holland levert ABS, EBS en ECAS ventielen en modulatoren van gerenommeerde merken zoals Wabco, Knorr-Bremse en Haldex voor alle voorkomende merken trucks, trailers en bussen van bijvoorbeeld Mercedes-Benz, MAN, Volvo, Renault, DAF, Scania, Iveco, Schmitz, Nooteboom en Krone. De onderdelen voldoen allemaal aan de strenge technische eisen die door OEM’s gesteld worden.